STЕM-навчання: актуально, інноваційно, практично значуще

1Проблема ефективності використання елементів STЕM-навчання в ЗП(ПТ)О є надзвичайно  актуальною, адже саме STEM-освіта дозволяє використовувати неординарні підходи в навчанні, навчати більш мотивованих та зацікавлених учнів, відходити від стандартних систем оцінювання, натомість – сприяти креативності.

З огляду на зазначене, 23 листопада 2023 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти Кіровоградської області було проведено Всеукраїнський вебінар з проблеми  «Використання елементів STЕM-навчання під час освітнього процесу  в закладах професійної (професійно-технічної) освіти». 

Детальніше...

Засідання Клубу творчого педагога «Молодь орієнтується на майбутнє»

1Креативно, плідно, у затишній дружній атмосфері відбулось засідання Клубу творчого педагога «Молодь орієнтується на майбутнє».  Учасники розглянули теоретичний аспект  теми: «Експериментальна діяльність в закладі освіти, як вона є».

Детальніше...

Цькування: реалії сьогодення

1Заклади освіти мають  гарантувати право на життя, безпеку і психологічний комфорт учням – якими б вони не були.

Особливої актуальності ця тема набуває в контексті розвитку в Україні інклюзивної освіти. Небезпека цькування виростає в рази, коли поряд із учнями з’являється хтось, на них геть не схожий…

Як заклади профтехосвіти організовують роботу щодо протидії булінгу?

Детальніше...

Гастрономічна мандрівка «Страви української кухні в сучасній інтерпретації»

1Українська кухня - це такий же спадок українського народу, як мова, література, музика. Нею можна серйозно пишатися і не потрібно забувати.

Серед слов'янських  кухонь українська користується широкою популярністю. Вона давно одержала поширення далеко за межами України, а деякі страви української кухні, наприклад, борщі і вареники, увійшли в меню міжнародної кухні.

Детальніше...