Проведено навчання для майстрів виробничого навчання - тренерів кулінарних хабів

1На базі Регіонального центру професійної освіти ім. О.С. Єгорова 17-18 грудня 2024 року  проведено II практичний етап навчання для майстрів виробничого навчання - тренерів кулінарних хабів.

Підготовка здійснювалася у межах реалізації Стратегії реформування системи шкільного харчування та за ініціативи «Кулінарні Хаби. Навчання майстер-тренерів», що впроваджується Громадською організацією «Cult Food» за підтримки Швейцарсько-українського проєкту DECIDE.

Протягом 2024 року 337 учасників з усієї України успішно завершили І онлайн-теоретичний етап навчання.

50 майстрів пройшли практичну підготовку у серпні–жовтні під керівництвом провідних кулінарних експертів України. Серед них - майстрині виробничого навчання Бондаренко Лідія Михайлівна та Свідерська Оксана Вікторівна з Регіонального центру професійної освіти ім. О.С. Єгорова, які отримали статус майстра-тренера кулінарних хабів.

Майстрині провели навчання для інших учасників проєкту, використовуючи як стандартне, так і сучасне інноваційне обладнання. Всі освоїли приготування 10 збалансованих страв із нового «Збірника рецептур шкільного харчування», керівником авторської групи якого є Євген Клопотенко.

Тепер учасники, які успішно пройшли всі етапи навчання, отримають сертифікати та статус тренера і надалі зможуть навчати кухарів їдалень формуванню корисних харчових звичок у школярів.

2 
 3