2 12 21Міністерство освіти і науки України спільно з Європейським фондом освіти та за підтримки Міністерства цифрової трансформації України у 2021-2022 навчальному році розпочинає запровадження інструменту SELFIE в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

SELFIE – це безкоштовний інструмент, який допомагає закладам освіти проаналізувати стан та ефективність використання цифрових технологій в освітньому процесі. SELFIE дозволяє отримати уявлення про поточний стан цифровізації закладу освіти і розробити стратегічний план дій з метою розширення їхніх цифрових можливостей.
Онлайн-інструмент розроблено Спільним дослідницьким центром Єврокомісії (JRC) у тісній співпраці з експертами – представниками закладів освіти, міністерств освіти та дослідницьких інститутів країн ЄС.

Партнерами проєкту також є Європейський фонд освіти (ЄФО), Європейський центр професійної підготовки та Інститут ЮНЕСКО з інформаційних технологій в освіті. SELFIE вже використовується у 74 країнах світу.
Щоб скористатися інструментом SELFIE потрібно створити обліковий запис закладу освіти на сайті Єврокомісії.

Детальна інформація про онлайн-інструмент SELFIE вже розміщена на сайті Міністерства освіти і науки України у відповідному розділі.

 

Корисні посилання

Посібник із використання SELFIE для координаторів закладів освіти.

Фінальний звіт про пілотне впровадження SELFIE в Україні.