Про першу психологічну допомогу людині в суїцидальній кризі

1 Хто такий гейткіпер? Міф чи факт, що суїцид відбувається без попередження? Чи володієте ви навичками ведення розмови «про складне»? План безпеки – це що?
   Усі ці питання знайшли відповіді 25 червня 2024 року під час проведеного Дубілевською Наталією, методистом НМК ПТО у Кіровоградській області, та Артеменко Євгенією, практичним психологом РЦПТО ім. О.С. Єгорова, воркшопу «Превенція суїциду в громадах» для практичних психологів та соціальних педагогів ЗП(ПТ)О.

 Під час зустрічі учасники детально розглянули алгоритм розмови гейткіпера з людиною, яка має ризик самогубства. Також психологи та соціальні педагоги активно працювали в групах та визначали насторожувальні ознаки щодо суїциду на матеріалах кейсів.
   Окрім того, тренерами було продемонстровано моделювання розмови гейткіпера з людиною, яка перебуває в суїцидальній кризі.
  Проведений воркшоп збагатив учасників цінними знаннями щодо підтримки людей, які перебувають у кризових ситуаціях, тим самим підвищуючи ефективність необхідної їм допомоги.

2
3