Зв'язок інформатики з професією

1Більшість модулів з предмета «Інформатика», які впроваджуються у ЗП(ПТ)О області, забезпечують формування в учнів компетентностей, необхідних для майбутньої професійної діяльності.Адже сучасні реалії диктують нові виклики, на які має реагувати кожен з нас.

Тому 25 квітня 2024 року за ініціативи Манукян Н.А., методистки НМК ПТО у Кіровоградській області, була організована  студія творчо працюючих викладачів інформатики.

У ході заходу викладачка ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Бричко А. О. провела майстер-клас зі створення сайту Landingpage за професійним спрямуванням. Під час теоретичного блоку вона продемонструвала  послідовність створення проєкту з дотриманням модульної структури навчальної програми з інформатики у ЗП(ПТ)О (створення веб-сторінки запрофесійним спрямуванням (Базовий модуль),  розробка дизайну веб-сторінки за допомогою графічного редактора Figma (модуль «Графічний дизайн»), створення сторінки звикористанням веб-технологій  (модуль «Веб-технології»). При проведенні практичного блоку учасники мали змогу презентувати результати власної діяльності по створенню проєкту сайту Landingpage за заданою тематикою.

У ході заходу викладачі переконалися, що робота зі створення проектів стимулює педагогічну творчість освітян та необхідна для професійної діяльності здобувачів освіти.

2 
 3
 4