Ціннісні орієнтації учнівської молоді: відкриваємо ключі до розуміння

Screenshot 127 лютого 2024 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області проведений семінар для практичних психологів та соціальних педагогів «Створення умов для позитивного впливу: інноваційні шляхи формування та розвитку ціннісних орієнтацій учнівської молоді».

Вправи «Який ти сьогодні?», «Футболка з написом» дали можливість учасникам налаштуватися на роботу, презентувати себе та створили умови для ефективної роботи.

Під час заходу було висвітлено широкий спектр питань, пов'язаних із формуванням ціннісних орієнтацій серед учнів. Працівники психологічної служби мали змогу пройти діагностичну методику «Ціннісні орієнтації» М. Рокіча, ранжуючи термінальні та інструментальні цінності, проаналізувати і оцінити її ефективність.

У межах семінару своїм досвідом роботи поділилась соціальний педагог Олександрійського професійного аграрного ліцею Ніколаєва Л.В. з проблеми «Створення умов для соціалізації молодого покоління через систему заходів». Спікеркою було запропоновано конкретні заходи, спрямовані на покращення соціалізації учнів, зокрема, організація індивідуальних зустрічей, тренінгів, взаємодія з батьками та опікунами здобувачів освіти свого закладу та співпраця з різними організаціями і установами. Соціальний педагог детально зупинилась на розгляді деяких вправ програми «Будуємо майбутнє разом».

Учасники заходу обговорили наявні перешкоди для соціалізації молоді та шляхи формування позитивного середовища для їх взаємодії і розвитку.

 

 Screenshot 2
 Screenshot 3