Говоримо про сучасний урок виробничого навчання

01 12 12 2312 грудня 2023 року відбулось чергове заняття обласної школи майстра-початківця з проблеми «Інструментарій сучасного уроку виробничого навчання».

Сучасний урок професійно-практичної підготовки базується на принципах особистісно-орієнтованого і диференційованого навчання, де кожний здобувач освіти стає центральною фігурою навчального процесу. При цьому педагог виступає в ролі організатора самостійної, активної навчальної діяльності учнів, а також компетентного консультанта і помічника. Саме тому, під час онлайн-заходу методист НМК ПТО у Кіровоградській області розповіла майстрам виробничого навчання про концепцію і методичні підходи до проведення традиційного та сучасного уроку в/н.

Учасники заходу мали змогу ознайомитись з особливостями проведення інтерактивного уроку виробничого навчання та використанням елементів ігрових, інтерактивних педагогічних технологій, активних форм роботи на уроці.

Засідання Школи сприяло систематизації знань педагогів про сучасний урок виробничого навчання та формуванню педагогічної майстерності майстрів виробничого навчання.

Робота Школи майстра-початківця триватиме.