Нові виклики у роботі сучасного викладача

1В умовах сьогодення основною метою закладу освіти є підготовка компетентного випускника, який може адекватно діяти в різних життєвих ситуаціях, творчо застосовувати отримані знання й відчувати власну відповідальність за свої дії та їх наслідки.

Для пошуку ідей формування такого випускника, за ініціативи НМК ПТО у Кіровоградській області, 30 листопада 2023 року педагоги закладів профтехосвіти мали змогу відвідати онлайн-школу передового педагогічного досвіду викладачки ДЗП(ПТ)О «Кропивницький  професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Соколенко Наталії Миколаївни з проблеми «Формування предметних та ключових компетентностей на уроках фізики і астрономії в умовах змішаного навчання».

Знайомство з досвідом роботи Н. Соколенко розпочалося з презентації творчого портрету педагога директоркою Людмилою Снєжко, методистками Наталією Манукян та Надією Ткачук.

Власні напрацювання щодо формування  компетентностей здобувачів освіти на уроках фізики і астрономії викладачка відобразила на платформі графічного дизайну Сanva. Слухачі школи познайомилися із системою роботи Наталії Миколаївни, створеною за допомогою сучасних ІТ-засобів: Google-сайт, інтерактивних інструментів Google, віртуальної стіни Padlet, платформи  JustClass, мобільних додатків тощо.

Під час майстер-класу викладачки педагоги переконалися у якісному втіленні в освітній процес сучасних інновацій; навчилися обирати інструменти та створювати цікавий навчальний контент. Особливо зацікавило присутніх створення інтерактивних аркушів на платформі Liveworksheets та знайомство із робочими інтерактивними зошитами Соколенко Н.М. Демонстрація конспекту уроку з фізики за допомогою штучного інтелекту мотивувала присутніх до апробації нових ідей.

У ході заходу учасники підвищили власну грамотність із зазначеної проблеми, переконалися у тому, що напрацьований досвід сприятиме цілісному підходу до організації освітнього процесу у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

2   3
 4  5
 6  7