Інноваційність навчання: як цифрові технології та інтернет-сервіси змінюють професійну підготовку

1У сучасному цифровому світі інтернет-сервіси та цифрові технології стають невід’ємною частиною повсякденного життя. Вони необхідні для забезпечення комунікації, пошуку та обміну інформацією, а також допомагають розвинути цифрові навички у здобувачів освіти.

Саме цей аспект розкрито 24 листопада 2023 року під час проведення вебінару для  педагогічних працівників машинобудівного профілю з проблеми «Застосування цифрових технологій та інтернет-сервісів на уроках професійної підготовки».

Основний меседж педагогічних працівників Державного навчального закладу «Олександрійський професійний ліцей», які презентували роботу - це важливість створення та використання навчального матеріалу для візуалізації уроків.

Так, Олена Яценко (викладач професійно-теоретичної підготовки) розкрила систему роботи щодо застосування інтернет-сервісів та застосунків у дистанційному режимі: від взаємодії з учнями до розробки та  створення комплексу навчального матеріалу для предметів професійно-теоретичної підготовки (Google презентації, Google Forms, Learningapps, Padlet, Genially.

Викладач професійно-теоретичної підготовки Юлія Єлсукова та майстер виробничого навчання Ігор Орешкін розповіли про розробку візуального контенту. Так для предмета «Електротехніка» викладач створює (ментальні карти (Canva), інтерактивні вправи (Learningapps), віртуальну лабораторію (PheT), ці інструменти допомагають учням  краще зрозуміти матеріал та полегшують процес засвоєння.

При проведенні уроків професійно-практичної підготовки в дистанційному форматі, майстер виробничого навчання демонструє запис створених відеофільмів (за допомогою Windows Movie Maker), окрім цього  використовує пазли та хмари слів (Jigsaw Planet, Word Cloud).

Проведений захід мотивує педагогічних працівників машинобудівного профілю працювати над створенням сучасного візуального матеріалу для уроків професійної підготовки.

2 
 3
 4