STЕM-навчання: актуально, інноваційно, практично значуще

1Проблема ефективності використання елементів STЕM-навчання в ЗП(ПТ)О є надзвичайно  актуальною, адже саме STEM-освіта дозволяє використовувати неординарні підходи в навчанні, навчати більш мотивованих та зацікавлених учнів, відходити від стандартних систем оцінювання, натомість – сприяти креативності.

З огляду на зазначене, 23 листопада 2023 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти Кіровоградської області було проведено Всеукраїнський вебінар з проблеми  «Використання елементів STЕM-навчання під час освітнього процесу  в закладах професійної (професійно-технічної) освіти». 

Учасниками вебінару стали понад 300 представників з різних регіонів країни.

Захід мав на меті стимулювати професійну творчість освітян, які хочуть опановувати і ефективно впроваджувати інноваційні технології в педагогічну практику, а також сприяти  професійному розвитку педагогів у єдиному науково-методичному просторі професійно-технічної освіти.  

У процесі роботи була розкрита система роботи НМК ПТО у Кіровоградській області та колективів ЗП(ПТ)О регіону із заявленої проблеми, а також  акцентувалась увага на тому, що STEM-освіта є джерелом інноваційної діяльності учасників освітнього процесу. Окрім того, під час віртуальної екскурсії презентовано сайт форуму освітніх інновацій «STEM - освіта нових можливостей». 

Головний акцент спікери зробили на важливості використання STЕM-навчання для підготовки майбутніх кваліфікованих робітників.

Підтвердженням ефективності проведеного заходу стало усвідомлення можливості використання напрацювань форуму освітніх інновацій «STEM - освіта нових можливостей» викладачами інших закладів, що є свідченням їх актуальності, інноваційності та практичної значущості.

 2
 3
 4
 5
 6
 7
 8
 9
 10