Мовленнєва компетентність – основа успішності майбутнього кваліфікованого робітника

mainОсновною метою вивчення англійської мови в закладах професійної (професійно-технічної) освіти є формування в учнів мовленнєвої компетентності з метою забезпечення успішної самореалізації майбутніх кваліфікованих робітників.

Питання щодо формування та розвитку мовленнєвих навичок на уроках англійської мови в закладах П(ПТ)О стало предметом обговорення під час проведення обласного семінару викладачів іноземної мови, який відбувся 26 жовтня 2023 року.

 

У ході роботи досвід реалізації означеної проблеми презентували представники педагогічного колективу професійно-технічного училища № 30 с. Торговиця.

Так, зокрема, методист закладу Арделян Оксана Валентинівна провела віртуальну екскурсію, під час якої ознайомила присутніх з історією училища, переліком професій, а також презентувала кабінети загальноосвітньої підготовки, виробничі майстерні та лабораторії.

Окрім того, учасники мали змогу ознайомитися із складом і напрямами роботи членів методичної комісії суспільно-гуманітарного напряму ПТУ № 30 с. Торговиця.

Налаштування на роботу та сприятливу психологічну атмосферу заходу забезпечила практичний психолог Мандрик Інна Миколаївна.

Найбільшу зацікавленість учасників семінару викликав представлений досвід роботи викладача англійської мови даного закладу Павленко Оксани Анатоліївни.

У виступі Оксана Анатоліївна звернула увагу присутніх на шляхи формування та розвитку мовленнєвих навичок на уроках англійської мови, розкрила особливості викладання предмета під час змішаного та дистанційного навчання, а також ознайомила із розробленими авторськими посібниками, дидактичними матеріалами.

На завершення заходу викладачі були поінформовані про видавничу платформу HELBLINGENGLISH та мали змогу обмінятися враженнями щодо проходження курсів від Британського консульства в рамках проєкту EU4Skills.

 Знімок екрана 2023-10-26 101712
 Знімок екрана 2023-10-26 102548
 
 Знімок екрана 2023-10-26 110420
 Знімок екрана 2023-10-26 112656
 Знімок екрана 2023-10-26 114302