Оцінювання, яке допомагає здобувачам освіти розвиватися

17.10.23.1Сучасні стандарти професійної освіти вимагають нових підходів не лише до організації освітнього процесу, але й до оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти. Нормативні документи МОН України визначають формувальне оцінювання серед основних різновидів оцінювання.

Саме тому, 17 жовтня 2023 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області проведено онлайн-семінар для педагогічних працівників професій сфери послуг з проблеми «Сучасні підходи до оцінювання навчальних досягнень здобувачів освіти з професій сфери послуг. Техніки та технології формувального оцінювання».

Під час заходу присутні ознайомились із теоретичними засадами формувального оцінювання, розглянули інструменти та техніки формувального оцінювання та можливості їх використання на різних етапах уроку.

Досвід організації оцінювання начальних досягнень здобувачів освіти, зокрема і формувального, представили педагоги ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» - Тупаленко С.В., Олександрійського професійного аграрного ліцею – Войтенко С.В., Молебна А.С. та Піщанобрідського професійного аграрного ліцею Кіровоградської обласної ради – Жарєнова В.О.

17.10.23.2 
 17.10.23.3
 17.10.23.4