Цифрові інструменти на уроках мовно-літературної освітньої галузі

25.05.23.1Сучасні діти – це нове мережеве покоління, яке здатне перевершити будь-якого дорослого. Вони живуть у цифровому світі без кордонів і обмежень. Вони найкраще сприймають саме візуальну інформацію, краще розуміють образи, ніж слова. Інструкції в картинках або у формі відеороликів – ось що потребують сучасні діти.

Саме для того, щоб продемонструвати ефективність використання цифрових ресурсів на уроках української мови та літератури, а також зарубіжної літератури, НМК ПТО у Кіровоградській області спільно з педагогічним колективом ПТУ № 5 м. Світловодськ 25 травня 2023 року було проведено онлайн засідання обласної секції викладачів мовно-літературної галузі.

Викладач української мови та літератури зазначеного закладу Калітенко Світлана В’ячеславівна продемонструвала можливості цифрових інструментів (Canva, OnlineTestPad, Kahootта ін.) на уроках української мови, а викладач іноземної мови та зарубіжної літератури Петренко Інна Юріївна представила присутнім досвід використання ментальних карт, хмар слів, робочих аркушів  на своїх уроках.

У підсумку заходу увазі учасників був представлений творчий проект викладача української мови та літератури Ткаченко Людмили Вікторівни «Останні роки життя Лесі Українки», який презентував переваги сучасних цифрових ресурсів для досягнення поставлених цілей на уроках української літератури.

25.05.23.2
25.05.23.3
25.05.23.4
колаж 1
колаж 2
 колаж 3