«Горіти», але не «вигорати»!

24.05.23.224 травня 2023 року відбулося друге засідання Школи професійного зростання практичних психологів та соціальних педагогів з теми «Профілактика та подолання емоційного вигорання».

Під час інформаційного повідомлення-презентації було зроблено акцент на основних термінах, складових синдрому емоційного «вигорання» та стадіях його прояву.

У ході роботи в міні-групах, шляхом створення окремих сесійних кімнат, учасники обговорювали стадії прояву професійного «вигорання» фахівців психологічної служби та презентували свої напрацювання.

Окрім того, під час практичної частини, фахівці мали змогу створити власне «колесо балансу» і подивитися на себе з іншої сторони, звернути увагу на різні сфери життя, окресливши конкретні дії для досягнення успіху в них.

Наприкінці семінару увазі практичних психологів та соціальних педагогів було представлено модель «BASIC Ph», засновану на шести каналах подолання стресу. Учасники визначали головний канал зменшення напруги та невизначенності, розмірковували щодо використання інших, менш виражених.24.05.23.1