Прикладне значення фізичної та військової підготовки майбутніх кваліфікованих робітників

22.03.23.1Стан здоров’я населення України в цілому і учнівської молоді зокрема є прямим викликом суспільству та державі і являє реальну загрозу для гуманітарної безпеки. Формування і популяризація здорового способу життя молоді – стратегічна складова розвитку українського суспільства, а процес фізичного виховання має стати імунним бар’єром збереження індивідуального здоров’я і життя здобувачів освіти.

Саме ці актуальні питання сьогодення стали предметом обговорення у ході обласного семінару викладачів предметів «Фізична культура» та «Захист України» ЗП(ПТ)О з проблеми «Прикладне значення фізичної та військової підготовки майбутніх кваліфікованих робітників». Захід було проведено 22 березня 2023 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з Центральноукраїнським вищим професійним училищем імені М. Федоровського.

З вітальним словом до присутніх звернулася виконуюча обов’язки директора закладу Паливода Марія Іванівна, яка познайомила учасників вебінару з історією училища, пов’язавши її з реалізацію означеної проблеми.

Логічним продовженням заходу стала презентація методистом закладу Червоною Ларисою Миколаївною спікерів – викладачів предметів «Фізична культура» та «Захист України» означеного закладу Сімінченко Тетяни В’ячеславівни, Цимбаленка Дмитра Владиславовича та Яценка Сергія Михайловича.

У ході виступів викладачі продемонстрували шляхи практичної реалізації заявленої проблеми на своїх уроках і в позаурочній діяльності.

Так, зокрема, Тетяна В’ячеславівна розкрила питання прикладного значення фізичної підготовки майбутніх кваліфікованих робітників на уроках фізичної культури, Дмитро Владиславович представив реалізацію прикладного характеру уроків предмета «Захист України», а Сергій Михайлович акцентував увагу на актуальних проблемах при викладанні зазначених предметів.

 

22.03.23.2
22.03.23.3
22.03.23.4