Конкретно про форми та методи просвітницької і корекційної роботи фахівців психологічної служби

21.03.23.1Якими методами та формами роботи насичувати тренінгові заняття? Яка структура корекційної програми? Чи є чіткі вимоги щодо її оформлення?

Відповіді на всі ці питання практичні психологи та соціальні педагоги профтехів отримали 21 березня 2023 року на черговому засіданні школи молодого фахівця психологічної служби, організованого НМК ПТО у Кіровоградській області.

Навчання проходило у форматі живого спілкування на платформі Zoom з активним обговоренням сучасних інтерактивних форм взаємодії з учнями. Сервіс Mentimetr допоміг швидко оцінити теоретичний рівень знань учасників щодо заявленої тематики і ознайомитися з офіційними визначеннями. Виконуючи вправу «Парканчик» практичні психологи і соціальні педагоги обирали дієві форми роботи та розглядали доцільність їх використання під час проведення тренінгів.

Відбувалась і заочна взаємодія на сервісі Classroom, яка передбачала огляд професійного інструментарію фахівців психологічної служби у напрямку корекції, просвіти, профілактики та аналіз робіт переможців Всеукраїнського конкурсу авторських програм практичних психологів і соціальних педагогів «Нові технології у новій школі».

На завершення заходу учасники, об’єднавшись у «трійки», отримали домашнє завдання щодо аналізу і підбору тренінгових вправ певного спрямування.

 

21.03.23.2