Творча майстерня викладачів фізики і астрономії

09.02.23.19 лютого 2023 року педагогічні працівники закладів профтехосвіти Кіровоградської області мали змогу відвідати творчу майстерню викладачів фізики і астрономії Солонько Л.С. з Кропивницького вищого професійного училища та Заріцької С.Г. з ПТУ № 16 м. Мала Виска щодо формування  компетентностей на уроках фізики і астрономії шляхом упровадження  інтерактивних  методів у освітній процес та ефективного застосування онлайн-ресурсів.

Захід відбувся в онлайн-форматі за ініціативи Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області.

У зв’язку з дистанційною та змішаною формою навчання використання онлайн-ресурсів у освітньому процесі продовжує бути актуальним. Використовуючи дошку Miro Солонько Л.С. поділилася досвідом своєї роботи щодо застосування фізичних симуляцій, віртуальних лабораторій, мультифункціональних онлайн-сервісів, засобів для створення електронних та інтерактивних книг, графічного планшету тощо.

У свою чергу Заріцька С.Г. розповіла про підвищення ефективності сучасного уроку шляхом використання інтерактивних  методів та наголосила на ІКТ, які здатні зацікавити учнів. Викладач презентувала дошку Google Jamboard, яка містить повний набір функцій малювання, має необмежені можливості для роботи з ескізами, таблицями, діаграмами та дає можливість використовувати різні гугл-слайди, презентації, PDF-документи та інше.

Підтвердженням ефективності творчої майстерні стало усвідомлення можливості використовувати напрацювання  Солонько Л.С. та Заріцької С.Г. викладачами інших закладів, що є свідченням їх інноваційності та практичної значущості.

09.02.23.2 09.02.23.3
09.02.23.4 09.02.23.5