Інтерактивність на уроках математики. Творча майстерня викладача

18 02 22 118 лютого 2022 року педагогічні працівники закладів профтехосвіти Кіровоградської області мали змогу відвідати творчу майстерню викладача математики Регіонального центру професійної освіти ім. О. С. Єгорова Соколовської Оксани Володимирівни з проблеми «Інтерактивність на уроках математики як шлях до формування предметних компетентностей».

 Захід відбувся в онлайн-форматі за ініціативи Навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області.

На творчій майстерні Оксана Володимирівна розкрила зміст інтерактивного навчання, яке побудоване на взаємодії учасників освітнього процесу, та його вплив на формування предметних компетентностей.
Викладач продемонструвала використання комплексної електронної освітньої платформи Mozaik, яка нині активно впроваджується в Україні, що значно полегшує підготовку до уроків і робить їх більш привабливими для здобувачів освіти. Функціонал програмного комплексу досить різноманітний та включає:
• підручники у форматі PDF;
• цифрові уроки;
• зображення та 3D-сцени;
• відео та аудіо матеріали;
• презентації, що постійно оновлюються, тощо.

Великою перевагою є збереження створених власних занять в програмі mozaBook у форматі зошита, які можна завантажити в свої mozaWeb акаунти, а будь-які зміни зберігаються автоматично і можуть відкриватися на будь-якому комп'ютері, де запускається mozaBook.

Миттєву візуалізацію прогресу усієї групи викладач отримує за допомогою онлайн-сервісу Classtime. У цьому учасники переконалися на майстер-класі «Командна гра» з використанням означеного ресурсу. Відповідаючи на питання спікерки слухачі, працюючи у команді, побудували відомий Тауерський міст. Також великою перевагою даного сервісу є колекція завдань ЗНО з математики починаючи з 2007 року.

Викладач на своїх уроках ефективно застосовує портал OnLine Test Pad, статистичні дані якого наочно зображають результати проходження тестування здобувачів освіти.
Підтвердженням ефективності творчої майстерні Соколовської Оксани Володимирівни стало усвідомлення практичності її інтерактивних напрацювань викладачами математики закладів П(ПТ)О.

18 02 22 2
18 02 22 3
18 02 22 4
18 02 22 5
18 02 22 6