Проведено методичне консультування «ЗНО-2022» з математики і фізики

111Як здобувачу освіти  не розгубитися у сучасному вирі інформації? На що варто звернути увагу викладачеві, готуючи здобувача освіти закладу профтехосвіти до ЗНО? Які предмети ЗНО/ДПА потрібно обрати?  Який алгоритм реєстрації?

Проаналізувавши найпоширеніші запитання та запити учасників освітнього процесу, навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти у Кіровоградській області разом із командою досвідчених педагогів природничо-математичної підготовки ЗП(ПТ)О обговорили актуальні питання підготовки здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти до складання ЗНО у 2022 році на методичному консультуванні 18 січня 2022 року.

Отже, у ході консультації були розкриті актуальні питання нормативно-правового забезпечення ЗНО, доведено інформацію про важливість пробного ЗНО як складової підготовки до успішного складання основної сесії, надані методичні рекомендації щодо якісної підготовки здобувачів освіти до ЗНО (за якою програмою потрібно готуватися; зі скількох тестових завдань складається сертифікаційна робота; скільки часу відведено на тест; як оцінюють різні типи завдань), названі і продемонстровані онлайн платформи для підготовки до ЗНО та окреслені психолого-педагогічні закономірності навчання здобувачів професійної освіти.

Досвідом роботи щодо підготовки здобувачів освіти до складання ЗНО з математики і фізики поділилися постійні досвідчені спікери: викладач математики Кропивницького вищого професійного училища Кривенко Н. А і викладач фізики державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Соколенко Н. М.

222
8