Стартував Всеукраїнський тиждень професійної освіти

22 11 2122-26 листопада 2021 року Міністерство освіти і науки спільно з роботодавцями, міжнародними партнерами та регіональними представниками проводить Всеукраїнський тиждень професійної освіти.
На національному рівні відбудеться 5 заходів, що транслюватимуться кожного дня впродовж тижня на сторінках МОН у Facebook та YouTube. Попередня програма заходів розміщена за цим посиланням.

На Кіровоградщині заплановано проведення обласних заходів:
- відбіркового етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності WorldSkills Ukraine за компетенцією «Мехатроніка»;
- Всеукраїнського вебінару «Професійна мобільність педагогів в умовах дистанційного навчання»;
- засідання експериментального майданчика «Формування м’яких навичок (soft skils) майбутніх кваліфікованих робітників ЗП(ПТ)О»;
- заключного етапу обласного конкурсу на кращий авторський посібник навчального призначення;
- заключного етапу обласного конкурсу «Дистанційний виховний захід».
- презентація відеороликів «Світ професій».
З метою підвищення привабливості профтехосвіти та збільшення інтересів молоді до ПТО у закладах професійної (професійно-технічної) освіти будуть проведені тижні професій, паради професій, профорієнтаційні фотопроєкти, тематичні лінійки, ділові ігри, акції, вечори-зустрічі поколінь, виховні години, круглі столи, майстер-класи, тематичні виставки, флешмоби, віртуальні виставки, дні відкритих дверей, екскурсії на виробництво, форум-зустрічі за участі представників підприємств-замовників робітничих кадрів, фахівців центрів зайнятості, учнів закладів загальної середньої освіти та їх батьків, громадськості, інших осіб, інтереси яких відповідають тематиці Тижня.
Долучайтесь!