STEM-освіта при вивченні природничих наук

01 11 11 21З метою реалізації положень Концепції розвитку природничо-математичної освіти (STEM-освіти), консолідації зусиль та обміну досвідом викладачів природничо-математичної підготовки щодо розвитку STEM-освіти в ЗП(ПТ)О 11 листопада 2021 року НМК ПТО у Кіровоградській області був організований вебінар для викладачів хімії, біології  і екології з проблеми «Вивчення природничих наук шляхом впровадження елементів STEM-освіти».Учасниками онлайн-заходу стали 42 представники ЗП(ПТ)О.

У процесі роботи були розкриті теоретичні аспекти заявленої проблеми та акцентувалась увага на тому, що STEM-освіта є джерелом інноваційної діяльності учасників освітнього процесу.

Підвищили професійну грамотність присутніх з вищезазначеної тематики та презентували власний досвід роботи педагогічні працівники природничо-математичної підготовки Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського.
Увазі присутніх була продемонстрована робота викладача хімії, біології і екології ЦВПУ ім. М. Федоровського Коноваленко Ж.В., яка поділилася з присутніми запровадженням власних елементів STEM-освіти на уроках хімії.
З виступу Мамзенко Н.О., викладача біології і екології, географії ЦВПУ ім. М. Федоровського, педагоги дізналися про доцільність та особливості використання STEM - освіти при викладанні біології і екології у сучасному освітньому просторі ЗП(ПТ)О. Під час її майстер-класу «STEM-генотип» викладачі, завдяки завчасно підготовленим дидактичним матеріалам, опанували практичні уміння щодо застосування STEM-завдань на уроках біології і екології.
Також учасникам були презентовані готові навчальні проектні роботи за технологією SТЕМ для використання в роботі.

2
3
4
5 11 21