Дистанційна освіта як новітня інформаційна технологія

25.10.2021 1У Національній стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року зазначається, що інформатизація професійно-технічної освіти, формування та впровадження інформаційного освітнього середовища, розробка педагогічних програмних засобів, створення систем дистанційної освіти та забезпечення доступу до світових інформаційних ресурсів є важливою умовою її модернізації.

Отже, не випадково питання «Використання сучасних ІТ-технологій для організації якісного дистанційного навчання в закладі професійної освіти» стало ключовим під час проведення обласного вебінару для заступників директорів з навчальної роботи та заступників директорів, які відповідають за стан викладання предметів загальної середньої освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Захід відбувся 21 жовтня 2021 року на базі навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області.
У ході роботи учасників було ознайомлено із сучасними ІТ-технологіями для організації якісного дистанційного навчання, а також презентовано колективний досвід роботи педагогічних працівників ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей» у складі заступника директора з навчальної роботи Лукомської І. О., методиста Барановської Т. І., а також викладачів предметів загальної середньої освіти Гетьманець О.О. та Рітченко О.Є.
Кожен з виступаючих представив ті інтернет-ресурси та технології, які є найбільш дієвими для організації якісного і ефективного освітнього процесу в умовах дистанційного навчання.
У підсумку заходу порадами з досвіду роботи поділилися заступник директора з навчально-виховної роботи ПТУ № 38 смт Голованівськ Лужанська Н.В. та заступник директора з навчальної роботи ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Боса Г. Г. 

25.10.2021 2 
 25.10.2021 3
 25.10.2021 4
 25.10.2021 5
 25.10.2021 6
 25.10.2021 7