Обговорюємо вимоги до документації заступника директора з навчально-виховної роботи

1

Освітній  процес у закладі професійної (професійно-технічної) освіти забезпечується  документальним супроводом. Саме документація є засобом підтвердження організації  освітнього процесу та його результативності.

Цьому питанню було присвячене онлайн-консультування для молодих заступників директорів з навчально-виховної роботи, яке  було  проведено  16 червня 2021 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області. Захід був проведений на платформі GoogleMeet.

У ході роботи були розглянуті питання щодо особливостей  розробки плануючої і звітної документації та типові помилки при її веденні.

Обговорюючи питання контролю, учасники виробили напрямок дій щодо організації ефективної контролюючої функції заступника директора з навчально-виховної роботи.

Окрім того, на заході було висвітлено питання виявлення і вивчення передового педагогічного досвіду (загальна характеристика ППД та його види; ознаки та критерії ППД; підготовка до вивчення досвіду та  послідовність його вивчення; технологія та алгоритм опису) та роль заступника в даному процесі.

Наявність виховної системи, зрозуміло поставлених цілей, документальний супровід виховного процесу, контроль передбаченого комплексу заходів – це вже якісний показник того, що цілі будуть досягнуті.

1

2