Підвищуємо знання фахівців психологічної служби щодо використання діагностичного напрямку роботи

4 14 червня 2021 року на базі навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області було проведено засідання школи молодого практичного психолога та соціального педагога з проблеми «Психологічний та соціологічний інструментарій, що застосовується в навчальних закладах» в режимі онлайн.

У засіданні взяли участь працівники психологічної служби зі стажем роботи на посаді практичного психолога та соціального педагога до трьох років.

На початку роботи було проведено анкетування з метою виявлення рівня знань учасників щодо основних характеристик психодіагностичного процесу.

Під час обговорення фахівці психологічної служби актуалізували свої знання щодо основних етапів, методів та напрямків соціально-психологічних досліджень.

У ході роботи практичні психологи та соціальні педагоги мали змогу ознайомилися з інформаційною базою професійного інструментарію фахівців психологічної служби системи освіти України та проаналізували типові помилки при проведенні соціально-психологічних досліджень.

Окрім того, фахівці психологічної служби обмінялися практичним досвідом з проблеми засідання.

Наприкінці засідання були підведені підсумки, учасники отримали домашнє завдання (платформа Classroom): скласти програму соціально-психологічного дослідження із запропонованих проблем («Неуспішність у навчанні», «Проблеми міжособистісних відносин у сім’ї», «Підлітковий негативізм») користуючись власним досвідом та літературою.

4 2