Інформація про підсумки проведення обласного фестивалю «Інноваційний урок загальноосвітньої підготовки»

 

Відповідно до наказу начальника управління освіти, науки, молоді та спорту Кіровоградської обласної державної адміністрації від 26 грудня 2019 року № 927 «Про організацію методичної роботи з педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти» протягом травня-листопада 2020 року у закладах професійної (професійно-технічної) освіти проведено обласний фестиваль «Інноваційний урок загальноосвітньої підготовки».

Фестиваль мав на меті виявлення кращого досвіду педагогічних працівників (далі – викладачів) закладів професійної (професійно-технічної) освіти області, підвищення їх професійної майстерності та популяризації кращих інноваційних уроків із предметів загальної середньої освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Завданням Фестивалю було:

-                     підвищення якості викладання предметів загальної середньої освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти;

-                     формування позитивного ставлення педагогічних працівників до впровадження інноваційних технологій на уроках та їх популяризацію;

-                     сприяння творчим педагогічним пошукам;

-                     виявлення і поширення кращого педагогічного досвіду.

До участі у Фестивалі були запрошені викладачі предметів загальної середньої освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

Проведення Фестивалю передбачало чотири етапи:

       І етап – заочний, з 01 травня до 30 червня 2020 року – підготовка та подача викладачами методичної розробки інноваційного уроку.

     ІІ етап – відбірковий, з 30 червня до 16 жовтня – складався з двох турів:

І тур - з 30 червня до 11 вересня – аналіз поданих методичних розробок, визначення учасників другого туру;

ІІ тур - з 11 вересня до 16 жовтня – підготовка та подача відеоматеріалів відібраних робіт, які демонструють інновацію проведеного уроку.

ІІІ етап – обласний, з 16 жовтня до 23 жовтня – аналіз, відбір та підготовка поданих відеоматеріалів до заключного етапу.

ІV етап – заключний, 30 жовтня 2020 року у м. Кропивницький (за окремою програмою), на базі Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського – проведення тематичних майстерень, майстер-класів, тренінгів з впровадження інновацій в освітній процес з демонстрацією відеоматеріалів.