Особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання

1

12 травня 2021 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з ДНЗ «Благовіщенський професійний ліцей» проведено онлайн-семінар для педагогічних працівників будівельного та швейного профілів з теми «Особливості організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання».

У ході заходу розглядались сучасні підходи до організації освітнього процесу при підготовці кваліфікованих робітників у ЗП(ПТ)О.

Представники ДНЗ «Благовіщенський професійний ліцей» презентували напрацювання щодо організації освітнього процесу в умовах дистанційного та змішаного навчання.

На початку заходу методист закладу Собчук К.І. ознайомила з основними етапами підготовки педагогічних працівників до організації дистанційного навчання в закладі.

В ході подальшої роботи викладачі Продан Я.Б. та Дацюк О.В. поділились досвідом щодо використання різноманітних онлайн-сервісів під час проведення уроків професійно-теоретичної підготовки швейного та будівельного профілів. Майстри виробничого навчання Теміцька Г.М. та Черноводський С.М. розкрили особливості організації виробничого навчання за змішаною формою з професій «Кравець» та «Штукатур, лицювальник-плиточник».

Окрім того, майстер виробничого навчання з ДЗП(ПТ)О «Центральноукраїнський професійний будівельний ліцей» Вятлєва В.В представила майстер-клас по створенню навчальних відео за допомогою програми Pinnacle.

Проведений захід дав можливість педагогічним працівникам будівельного та швейного профілів підвищити компетентність з питань організації освітнього процесу в умовах змішаного та дистанційного навчання.

1

2

3

4

5

6