Дієві освітні інструменти при дистанційному навчанні фізики і астрономії в ЗП(ПТ)О

1

Актуальним при навчанні фізики і астрономії в умовах дистанційного навчання є ефективне використання різних освітніх інструментів, які є дієвими і продуктивними.

У цьому переконалися учасники вебінару, який був організований і проведений НМК ПТО у Кіровоградській області 14 квітня 2021 року.

У ході роботи викладачі фізики і астрономіїмали змогу поглибити теоретичні аспекти щодо впровадження сучасних інструментів у освітній процес для ефективного навчання учнів.

Досвід застосування дієвих освітніх інструментів при дистанційному навчанні, їх проблеми та переваги у ПТУ № 16 м. Мала Виска достойно презентували методист Сімчишин В. І. і викладачка фізики і астрономії Заріцька С. Г. За допомогою веб-ресурсів присутнім був продемонстрований сайт закладу та розкритий зміст вкладки «Дистанційна освіта».

Також, з допомогою Заріцької С.Г., педагоги підвищили свою професійну майстерність щодо використання онлайн-ресурсів на уроках фізики і астрономії в контексті дистанційного навчання та опрацювали на її майстер-класі можливості Office 365 Education та MicrosoftTeams.

Разом з цим, учасників вебінару зацікавив майстер-клас викладача ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» Самброс Т.В. щодо використання персонального блогу викладача фізики і астрономії як засобу організації освітньої діяльності здобувачів освіти. 

Як результат викладачі мали змогу закріпити знання з проблеми заходу шляхом виконання вправ за допомогою таких освітніх інструментів як Google Forms та MicrosoftForms.

1

2

3

4

 5