Опрацьовуємо продуктивну технологію навчання

130 березня 2021 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області в режимі онлайн проведене чергове заняття обласної школи педагогічних технологій «Опановуємо сучасні технології навчання» з проблеми «Технологія продуктивного навчання на уроках професійної підготовки». 

На означеному занятті розглядались питання щодо організації освітнього процесу професійної підготовки кваліфікованих робітників у закладах професійної (професійно-технічної) освіти за методикою технології продуктивного навчання. 

Під час проведення даного заходу слухачі розглянули теоретичні основи педагогічної технології, структуру продуктивного уроку, методику організації уроків професійно-теоретичної підготовки та виробничого навчання за означеною технологією навчання; підходи до організації самостійної діяльності учнів на різних етапах продуктивного уроку.

Увага присутніх також акцентувалась на хвилинній сітці продуктивного уроку, прикладах педагогічних прийомів та форм організації самостійної навчальної діяльності на означеному уроці, методиці складання конструктора уроку за технологією продуктивного навчання.

Окрім цього, викладач професійно-теоретичної підготовки з професії «Перукар (перукар-модельєр)» ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Блідар І.М. презентувала присутнім свої практичні напрацювання щодо проведення уроків за означеною технологією. 

1

2