Виховна робота в умовах дистанційної освіти

1

Дистанційне навчання…Ефективне, комфортне, захопливе та цікаве. Нарешті учні змогли використовувати свої улюблені ґаджети. Викладачі на зв’язку зі своїми учнями через Instagram, Facebook, Telegram, Viber. Під час проведення онлайн-уроків використовують платформи Zoom, GoogleMeet,  Moodle, Google Клас  та інші. Чітко підбирається матеріал для дистанційного навчання.

А як же виховна робота? Адже виховна робота – це той аспект формування учнівської особистості, який просто не можна відкласти на потім. Навіть карантин не може стати перепоною для формування правильних цінностей та всебічного розвитку учнів.

Ні, виховна робота не залишилась осторонь. Класні керівники, майстри виробничого навчання, вихователі гуртожитків, бібліотечні працівники  чудово знають нюанси організації виховної роботи в умовах дистанційної освіти. А формат карантинного навчання додав нових форм роботи: організація активу групи дистанційно, використання соцмереж для виховної роботи, виховна година в онлайн-режимі, і звичайно, налагодження контакту:  класний керівник – учень – батьки.

Тож сьогодні, 26 лютого 2021 року,проведено онлайн-захід, на якому педагогічні працівники області, радо ділилися своїм досвідом щодо організації виховної роботи в умовах дистанційної освіти.

1

2

3

4

5

6

7

8