Про роботу психологічної майстерні

21

Як часто ми використовуємо подібні вислови: «Образа комом в горлі лежить», «Печаль на серці каменем застрягла», «У мене від страху в животі пусто стало»? Мова йде про приховані та нереалізовані емоції, які «застрягли» в тілі.

25 лютого 2021 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області, в режимі онлайн, проведено психологічну майстерню «Психосоматика – зв'язок тіла та душі», учасниками якої були практичні психологи та соціальні педагоги закладів П(ПТ)О.

У першій частині заходу працівники психологічної служби познайомилися з теоретичними засадами особливостей проявів психосоматичних розладів у дітей. Зокрема, розглянули: вплив психогенних та біологічних факторів на розвиток психосоматичних розладів, основні критерії діагностики, ефективні методи корекційного впливу.

Під час практичної частини було відпрацьовано техніку «Я – образ - психосоматика» з використанням метафоричних асоціативних карток.

Окрім того, практичним психологом ДНЗ «Благовіщенський професійний ліцей» Н. Юрченко був проведений майстер-клас «Світ почуттів», під час якого учасники змогли розширити власне когнітивне коло відносно хронічного або гострого психосоматичного симптому, усвідомити причини його появи.

Окрім того, фахівці психологічної служби мали змогу обмінятися досвідом стосовно проблеми семінару.

21

31

51png