Творча майстерня, яка розкриває нові можливості …

1

Критично та системно мислити, бути здатним логічно обґрунтовувати позицію, творчим, ініціативним, оцінювати ризики, приймати рішення, розв’язувати проблеми, співпрацювати з іншими людьми – вміння, які є спільними для всіх компетентностей. 

З метою формування компетентної особистості, яка вміє професійно використовувати сучасні онлайн-ресурси, 16 лютого 2021 року за ініціативи навчально-методичного кабінету професійно-технічної освіти у Кіровоградській області педагогічні працівники закладів профтехосвіти мали змогу відвідати творчу майстерню викладача фізики Центральноукраїнського вищого професійного училища імені М. Федоровського Крюкової Н. М. з проблеми «Використання сучасних ІКТ на уроках фізики у процесі формування компетентної особистості». Захід відбувся в онлайн-форматі.

У ході роботи Наталія Миколаївна познайомила педагогічних працівників з дієвими онлайн-ресурсами та націлила учасників на їх практичну значущість. Викладачем були продемонстровані хмарні середовища, віртуальні лабораторії, онлайн-сервіси для інтерактивних вправ, онлайн-дошки, онлайн-текстові редактори, демонстраційні
інтерактивні моделі, генератори кросвордів та карти знань.

Засобом реалізації нових освітніх стандартів став авторський веб-квест «Дивовижна механіка». Також учасників зацікавив набір додатків для вивчення фізики шляхом застосування смартфону.

Ефективність використання ІТ-контенту на уроках фізики спікерка продемонструвала через презентацію персонального сайту (https://natusi96.wixsite.com/kriukova), який є ефективним ресурсом активної взаємодії викладача з учнем.

Проведення означеного заходу показало, що застосування сучасних засобів ІКТ дає можливість сформувати у слухачів необхідні кожному викладачеві навички для використання їх у сучасному освітньому процесі.

1

2

3

4

5

6