Говоримо про особливості підліткового віку

1

Кожен підліток рано чи пізно стикається з життєвими труднощами, які ставлять його перед необхідністю вирішувати безліч вікових завдань. Серед них: визначення свого соціального статусу, підпорядкування правилам, розвиток навиків побудови близьких довірливих стосунків, підготовка до сепарації, кордони ризику тощо.

12 листопада 2020 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з провідним психологом Кропивницького міського центру СССДМ Клименченко О. проведено семінар-практикум для практичних психологів та соціальних педагогів «Зрозуміти підлітка: як?» вонлайн-режимі.

Під час теоретичної частини заходу говорили про особливості зв’язку розвитку мозку і поведінки підлітка, ефективні засоби запобігання підлітковим ризикам, успішний батьківський менеджмент. Окремий акцент було зроблено на стадіях сексуальності молодих людей і важливості поетапного проходження кожного з них.

Окрім того, учасники мали змогу опрацювати арттерапевтичну техніку «Я і підліток», аналізуючи в парах власні внутрішні і зовнішні ресурси, які є опорою у спілкуванні з клієнтами.

Наприкінці семінару-практикуму фахівцям психологічної служби було презентовано добірку літератури про особливості підліткового віку та фільмів, які можна використовувати в своїй роботі для спільних переглядів з учнями та їх батьками.

1

 2