Відпрацьовуємо окремі методи арттерапії

1

Різноманітність проблем, з якими стикаються фахівці психологічної служби у своїй діяльності, вимагає використання безлічі методів і прийомів роботи. Одним з них є метод арттерапії - терапії засобами мистецтва для ефективного забезпечення внутрішньої рівноваги підлітків та спонукання до подальшого саморозвитку і самовдосконалення. 

22 жовтня 2020 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області було проведено психологічну майстерню для практичних психологів та соціальних педагогів «Використання арттерапевтичних технік в освітньому процесі» вонлайн-режимі.

На початку роботи було зроблено акцент на теоретичних аспектах арттерапії, зокрема, розкрито її види, специфічні особливості, переваги перед іншими психокорекційними методами та подано структуру арртерапевтичного заняття.

Практична частина заходу була насичена майстер-класами по відпрацювання навиків роботи в окремих артерапевтичних напрямках. Серед них: «Ґудзик, схожий на мене», «Гудзикове ім’я» від Дубілевської Н. (навчально-методичний кабінет професійно-технічної освіти у Кіровоградській області), «Арткомікси в роботі практичного психолога», «Фототерапія як ефективний інструмент арттерапевтичної діяльності», «Використання технік ізотерапії для покращення взаємостосунків між педагогами і підлітками», «Дивовижний світ мульттерапії» від Акацатової О. та Мазур Т. (ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей»).

Завершальним етапом зустрічі було обговорення вищеозначених технік, вправ та підведення підсумків.

1

2

3