Вернісаж досвіду викладання предметів загальної середньої освіти з професійним спрямуванням

2

Загальноосвітня підготовка є вагомою складовою у здобутті освіти у закладах професійної (професійно-технічної) освіти. Вона допомагає молодій людині адаптуватись у сучасній сфері праці, де діють постійно змінні економічні умови, оновлюються напрями господарської діяльності, з’являються нові технології.

 То ж яка специфіка викладання предметів загальної середньої освіти у ЗП(ПТ)О? На що потрібно звернути увагу? 

Саме цим проблемам був присвячений Всеукраїнський вебінар «Вернісаж досвіду викладання предметів загальної середньої освіти з професійним спрямуванням», проведений 23 вересня 2020 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області.

Захід мав на меті презентувати кращий досвід реалізації заявленої проблеми викладачами загальної середньої освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти не тільки Кіровоградської області, а й усієї України.

Кількість бажаючих взяти участь у вебінарі засвідчила актуальність проблеми викладання предметів загальної середньої освіти з професійним спрямуванням, а представлений матеріал проілюстрував значні напрацювання з цього питання.

Проведений захід став підтвердженням того, що там, де викладачі вдало використовують методику відбору і структурування змісту навчального матеріалу на основі зв’язку предметів загальної середньої освіти і професійних дисциплін, де на високому рівні готуються і проводяться уроки, позаурочні заходи, помітне підвищення якості навчання і виховання здобувачів освіти.

 

3

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1

1 1