Розвиток життєвих навичок особистості: актуальна тема для обговорення фахівцями психологічної служби

14 червня 2020 року НМК ПТО у Кіровоградській області спільно з КОІППО ім. В. Сухомлинського для практичних психологів та соціальних педагогів ЗП(ПТ)О проведено психологічний вернісаж «Розвиток життєвих навичок як спосіб гармонізації внутрішнього світу особистості» із використанням онлайн-ресурсів.

2

На початку роботи у формі відеолекції учасникамбули презентовані методичні аспекти розвитку внутрішньоособистісних та міжперсональних навичок учнів.

У ході роботи спікерками Дубілевською Наталією, Молчановою Оксаною та Ільченко Оксаною були запропоновані до виконання арттерапевтичні техніки «Маска змін», «Робота з ресурсними станами через ляльку кувакду», «Пізнай себе», спрямовані на розвиток навичок рефлексії, позитивної самооцінки, саморегуляції, пошуку внутрішніх ресурсів. Після відпрацювання практичних форм роботи фахівці психологічної служби заповнювали творчий звіт та брали участь у тематичній дискусії-обговоренні.

По завершенні заходу учасники прийшли до висновку, що вищеозначені арттерапевтичні методики варто використовувати не тільки з учнями, а й з педагогічним колективом закладів професійної (професійно-технічної) освіти.

3

4

5