Супервізія та інтервізія: професійний ресурс для фахівців психологічної служби

1Робота психолога, соціального педагога – це постійний контакт із людськими історіями, болем, радощами. І часто фахівець зустрічається із усім цим одночасно. Робота з людьми та їхніми історіями – це відповідальність. Незалежно від методу, в якому працює спеціаліст, періодично у кожного виникає відчуття загнаності у глухий кут, постають питання: «Що робити далі?», «Які техніки використовувати?», «Чи не порушив я дистанцію з клієнтом?».

2

Тому з метою підтримки професійного рівня, попередження вигорання, обміну досвідом 6 травня 2020 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області для практичних психологів та соціальних педагогів організовано і проведено засідання супервізійної групи в онлайн-режимі.

В ході засідання було розглянуто структуру інтервізійної сесії та розроблено правила роботи в ній.

Під час зустрічі був детально проаналізований складний випадок із практики роботи психолога з клієнтом та отримано зворотній зв'язок від колег.

Окрім того, фахівці психологічної служби опанували арттерапевтичну техніку «Створення безпечного місця», призначену для роботи з психотравмою або кризовою ситуацією.

По завершенні засідання учасники дійшли висновку, що робота в інтервізійній групі – це екологічно безпечний простір для усвідомлення власної професійної ролі та ідентичності.

3

4