Психологічний практикум в режимі онлайн – це можливо!!!

128 квітня 2020 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області для практичних психологів та соціальних педагогів проведено практикум «Домашнє насильство: до і після» з використання можливостей платформи Zoom.

Під час інформаційного повідомлення-презентації було зроблено акцент на основних термінах, циклі домашнього насильства, психологічних характеристиках учасників трикутника Карпмана та українському законодавстві у сфері його запобігання.

2

В ході роботи в міні-групах, шляхом створення окремих сесійних кімнат, фахівці психологічної служби розглядали ситуації насилля в сім’ї, визначали його вид, наслідки для потерпілого та розробили правила спілкування з постраждалими.

Слід зазначити, що заняття було насичене практичними техніками, спрямованими на ідентифікацію свого «Я», відпрацювання негативних переживань, трансформування їх у позитивні. Серед них, «Я у світі тварин», робота з фольгою.

Окрім того, працюючи в умовах карантину серед подій, що викликають у багатьох негативні переживання, учасники створювали свій «антивірусний коктейль», активували в собі «Дорослого» та отримали ресурс для подальшої роботи.

3

4

5

5

6