Продовжуємо обговорювати методичні підходи до проведення уроків виробничого навчання

10В рамках запланованого педагогічного всеобучу «Говоримо про урок виробничого навчання» 10 березня 2020 року проведено друге заняття з проблеми «Типи і види уроків виробничого навчання. Методика проведення уроків виробничого навчання з урахуванням різних типів».

 

Під час заходу присутні методисти, голови методичних комісій та майстри виробничого навчання закладів П(ПТ)О області мали можливість ознайомитись із класифікацією типів і видів уроків виробничого навчання, особливостями вибору типу уроку, виходячи з періоду організації навчального процесу, змісту навчального матеріалу та дидактичної мети.

Окрім того, увага присутніх акцентувалась на особливостях проведення уроків виробничого навчання з урахуванням кожного із визначених типів та надавались методичні поради майстрам виробничого навчання щодо практичного показу трудових прийомів під час вступного інструктажу кожного із типів, правильного підбору вправ та навчально-виробничих завдань для організації самостійної роботи учнів, розробки та використання на уроках означених типів матеріалів інструкційного характеру.