Сучасні технології навчання: професійне зростання чи творчий пошук

3 1Для підвищення якості освітнього процесу в закладах П(ПТ)О та розвитку творчого потенціалу педагогів 3 березня 2020 року НМК ПТО у Кіровоградській області на базі ДНЗ «Знам'янський професійний ліцей» було проведено обласний семінар викладачів математики, фізики і астрономії на тему «Сучасні технології навчання: професійне зростання чи творчий пошук».

 

Гостинно привітав учасників семінару директор ліцею Косов С.В., а практичний психолог Шашина А.М. налаштувала присутніх на продуктивну роботу.

У формі педагогічного діалогу були розкриті теоретичні аспекти заявленої проблеми та акцентувалась увага на впровадженні сучасних педагогічних технологій, спрямованих на розкриття та розвиток інтелектуальних та творчих здібностей здобувачів освіти.

Відвідавши урок викладача математики Маценко М.В. на тему «Об’єм циліндра», педагоги дізналися про доцільність та особливості використання професійно орієнтованих завдань із застосування сучасних ІК-технологій майбутніми фермерами.

Цікавим і пізнавальним був позакласний захід «Захист проектів «Під знаком «π», який організувала викладач фізики Самброс Т.В. Представлені здобувачами освіти проекти розкрили історію, методи обчислень та вплив числа π на розвиток науки, техніки, мистецтва та культури.

3 2Результатом спільної роботи викладачів загальноосвітньої та професійно-теоретичної підготовки став дивовижний торт до Дня народження числа π.

У ході панельної дискусії учасники обговорили проблеми впровадження сучасних педагогічних технологій навчання в освітню діяльність закладів профтехосвіти та дійшли висновку, що сучасний педагог - це професіонал, який знаходиться у постійному творчому пошуку.