Професійно спрямовані онлайн-ресурси – ефективний засіб формування ключових компетентностей майбутнього фахівця

ujkjdyf18 листопада 2022 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з ДНЗ «Знам’янський професійний ліцей» було проведено засідання обласної секції викладачів англійської мови з проблеми «Використання професійно спрямованих онлайн-ресурсів на уроках англійської мови як засіб формування ключових компетентностей майбутнього фахівця».

Під час заходу учасники мали можливість ознайомитися із системою роботи викладачів англійської мови ліцею Борзенко Ольги Миколаївни та Бейгуленко Вікторії Олександрівни, яку презентувала заступник директора з навчальної роботи означеного закладу Олізько Олена Вікторівна.

В ході подальшої роботи викладачі ДНЗ«Знам’янський професійний ліцей» продемонстрували практичну реалізацію заявленої проблеми.

Так, Ольга Миколаївна продемонструвала присутнім можливості таких онлайн-ресурсів як Liveworksheets, Wordwall, Prestwick House, Minecraft: Education Edition для забезпечення формування ключових компетентностей здобувачів освіти.

Вікторія Олександрівна у своєму виступі зосередила увагу на особливостях навчання іноземній мові із професійним спрямуванням. Викладач запропонувала колегам для ознайомлення ряд корисних ресурсів (ISLcollective, ESLprintables,Wizer.me, twinkl та ін.), які дозволяють ефективно реалізувати зазначену мету.

У підсумку виступу викладачам було запропоновано сучасний спосіб систематизації напрацьованого у вигляді інтерактивних електронних навчальних посібників, створених за допомогою онлайн-сервісу FlipSnack.

3
4
5