Використання онлайн застосунків при підготовці кваліфікованих робітників будівельної галузі

112 жовтня 2022 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області за участі представників Гайворонського професійного аграрного ліцею проведено вебінар для педагогічних працівників будівельного профілю з теми «Використання онлайн застосунків при підготовці кваліфікованих робітників будівельної галузі».

Викладачі професійно-теоретичної підготовки та майстри виробничого навчання вище згаданого закладу презентували напрацювання щодо використання онлайн застосунків під час проведення уроків в умовах дистанційного та змішаного навчання.

На початку заходу методист ліцею Федченко Р. В. ознайомила з основними напрямками роботи щодо розвитку інформаційних компетентностей педагогів закладу.

В ході подальшої роботи свій досвід презентували викладачі: Дзюбинська Т.А. представила програму Planner 5D для планування і дизайну інтер’єру та продемонструвала фрагмент відео-уроку, під час якого розповіла як працювати в означеній програмі; Юшкова З.А. поділились досвідом щодо використання різноманітних онлайн-сервісів під час проведення уроків з предмета «Охорона праці»; Федченко Р.В. – ознайомила з сучасними програмами для проектування та моделювання конструкцій в будівництві.

Майстри виробничого навчання Радинський О.П., Ганзелюк В.М. і Середюк С.В. розкрили особливості використання будівельного онлайн-калькулятора, програми Mozaik 3D, відео-схем з YouTube під час проведення уроків професійно-практичної підготовки.

Проведений захід дав можливість підвищити компетентність педагогічних працівників будівельного профілю з питань використання різноманітних застосунків при проведенні уроків професійно-теоретичної та професійно-практичної підготовки в умовах змішаного та дистанційного навчання.

2
3