Говоримо про психологічну підтримку населення в умовах війни

08.04.227 квітня 2022 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області в режимі онлайн для практичних психологів та соціальних педагогів закладів професійної (професійно-технічної) освіти проведено семінар «Кризове консультування».

На початку роботи учасники мали змогу узагальнити свої знання щодо надання першої психологічної допомоги, метою якої є відновлення функціонування постраждалої особи внаслідок складних життєвих подій. Також практичні психологи та соціальні педагоги ознайомилися з досвідом ізраільських військових психологів щодо умов, протипоказань та алгоритму застосування моделі кризового втручання Yaalom.

У роботі семінару взяв участь старший викладач кафедри психології Університету «Крок» та Київського юнгіанського інституту В. Зубченко, який наголосив на важливості психологічних аспектів саморегуляції у ситуації проживання війни і презентував техніку «Переродження».

Окрім того, практичний психолог Благовіщенського професійного ліцею Н. Юрченко поділилася досвідом роботи щодо надання психологічної підтримки постраждалим під час війни в межах співпраці з Центром допомоги українцям «Bottova» (Словаччина).

По завершенню заходу учасники обмінялися досвідом із заявленої тематики.

08.04.22.2