Компетентнісний підхід при підготовці фахівців машинобудівного профілю

10.110 лютого 2022 року Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з Центральноукраїнським вищим професійним училищем імені Миколи Федоровського проведено вебінар для педагогічних працівників машинобудівного профілю з теми «Компетентнісний підхід при підготовці фахівців машинобудівного профілю».

Головний меседж означеного заходу ‒ це системний підхід при підготовці сучасного кваліфікованого робітника.

Після ознайомлення присутніх з ключовими компетентностями та сучасними підходами до проведення уроків професійної підготовки відбулась презентація напрацювань педагогічних працівників Центральноукраїнського вищого професійного училища імені Миколи Федоровського.

На початку заходу заступник директора з НВР Вайпан М.П. ознайомив з основними напрямками підготовки кваліфікованих робітників в означеному закладі, а психолог Ланевська А.Л. забезпечила позитивний настрій та налаштування на роботу.

Методист Стрижньова Ю.О. представила педагогічних працівників, які будуть презентувати роботу закладу в означеному заході.

Так, викладач Угрюмова О.Ю., через показ буктрейлера, ознайомила учасників заходу з можливостями використання електронного навчального посібника при проведенні уроків з предмета «Бережливе виробництво». Окрім того, розкрила принципи роботи тренажера-симулятора при підготовці фахівців з професії «Оператор верстатів з програмним керуванням».

Майстри виробничого навчання Потерайко О.О та Гужевенко Л.Д. презентували систему роботи щодо особливостей професійного навчання з елементами дуальної освіти в ЦВПУ ім. М. Федоровського: від навчання в закладі до виробничого навчання на підприємстві.

Під час віртуальної екскурсії присутні побачили як створювався навчально-практичний центр, а при перегляді відеофрагменту уроку виробничого навчання, проведеного майстром виробничого навчання Потерайко О.М., та майстер-класу Василенка Р.О. ‒ як використовуються можливості цього НПЦ.

Проведений захід показав злагоджену роботу всієї методичної комісії з професій «Верстатник широкого профілю» і «Оператор верстатів з програмним керуванням» та мотивував педагогічних працівників машинобудівного профілю до творчої та злагодженої роботи при підготовці кваліфікованих робітників.

10.2
10.3
10.4
10.5