Методична студія методистів ЗП(ПТ)О

27 01 22 01Одним з викликів сьогодення є діджиталізація суспільства та, відповідно, готовність педагога до цифрової трансформації освітнього процесу. Тому тематикою онлайн заходу – методичної студії методистів ЗП(ПТ)О, проведеної 27 січня НМК ПТО у Кіровоградській області, було обрано проблему «Діджиталізація в роботі методиста як тренд сучасної методичної роботи».

Робота засідання проводилась у форматі презентації, спільної роботи в онлайнових інструментах Padlet, Jamboard, Mentimeter та презентації досвіду роботи. Наголошено на основних складових успішної діяльності з діджиталізації освітнього процесу: готовності педагогічного колективу до цифрової трансформації; формуванні знань та вмінь у використанні цифрових технологій; проєктуванні індивідуальної траєкторії; організації спільної діяльності та постійний аналіз рівня цифрової компетентності.
Досвідом створення системи методичної роботи, яка враховує нові можливості та формати діджиталізації, поділилась методист Регіонального центру професійної освіти ім. О. С. Єгорова Анастасія Чумак. Презентація сайту, створення е-портфоліо педагогічних працівників закладу, систематизація нормативних та методичних матеріалів у хмарних застосунках, напрацювання дидактичних матеріалів в різних інструментах візуалізації продемонстрували інноваційний, цифровізований, інтерактивний рівень роботи Анастасії Іванівни з педагогічним колективом.
Обговорення актуальних питань, планів на майбутнє та зворотній зв’язок наприкінці засідання засвідчили високий рівень співпраці та вмотивованості на вдосконалення сфер компетентностей – цифрової, методологічної та професійного розвитку.

 27 01 22 02
 27 01 22 03
 27 01 22 04