Методичне консультування «ЗНО-2022»

У сучасному суспільстві зовнішнє незалежне оцінювання є важливою складовою освітнього процесу. Ця робота має цілісну систему дій і заходів, спрямованих на підвищення наукового, професійного, загальнокультурного рівня здобувачів освіти.

З метою пропагування та опанування проблеми «Актуальні питання підготовки здобувачів освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти до складання ЗНО-2022» 25 січня 2022 року НМК ПТО у Кіровоградській області проведено методичне онлайн-консультування  для викладачів хімії, біології та географії.

У ході роботи учасники консультування мали змогу поглибити теоретичні аспекти заявленої проблеми через мультимедійні презентації; познайомилися з досвідом роботи досвідчених педагогів щодо якісної підготовки здобувачів освіти до ЗНО.

Продемонстрували позитивний досвід роботи з даної проблеми досвідчені спікери: викладач географії Регіонального центру професійної освіти імені О.С.Єгорова Ямкова А. І., викладач хімії Кропивницького вищого професійного училища Сільвейструк Н. А., викладач біології державного закладу професійної (професійно-технічної) освіти  «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Стариченко В.М.

У межах заходу були розкриті актуальні питання нормативно-правового забезпечення ЗНО, надані методичні рекомендації щодо якісної підготовки здобувачів освіти до ЗНО, продемонстровані онлайн-ресурси для самостійної підготовки до ЗНО та окреслені психолого-педагогічні закономірності навчання.