Говоримо про обдарованість як про сукупність здібностей та особистісних характеристик особистості

11 21 1Творчі, обдаровані, здібні особистості… Часто ми зустрічаємося з цими поняттями, але не завжди розуміємо відмінності між ними.
11 листопада 2021 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області в режимі онлайн проведено семінар-практикум «Обдарованість як об’єкт соціально-психологічного аналізу», учасниками якого були практичні психологи та соціальні педагоги закладів П(ПТ)О.

Під час теоретичної частини заходу говорили про особливості обдарованості та її види, практичні форми, методи діагностичного і корекційного напрямків діяльності з учнівською молоддю.
Окремий акцент був зроблений на аналізі програми заходів щодо роботи з обдарованою молоддю.
Окрім того, у ході семінару практичний психолог ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей» Ольга Акацатова та член ГО «Арт-терапевтична асоціація» Євгенія Артеменко поділилися своїм досвідом, під час якого детально зупинились на таких аспектах обдарованості як гнучкість мислення, творчість та уява. Учасникам заходу були продемонстровані вправи «Поясни малечі», «Імпровіз», «Як стати вільним», «Це мій друг», які доцільно використовувати зі здобувачами освіти закладів професійної (професійно-технічної) освіти під час проведення корекційного напрямку роботи.
На завершення заходу фахівці психологічної служби обмінялися досвідом стосовно проблеми семінару.

11 21 2
11 21 3