Виробничі інновації в освітньому процесі підготовки кваліфікованих робітників для галузі ресторанного господарства

1

12 лютого 2021 року НМК ПТО у Кіровоградській області проведено черговий онлайн-захід «Калейдоскоп виробничих інновацій», у ході якого презентовано сучасні виробничі технології в галузі ресторанного сервісу.

 Учасники, майстри виробничого навчання 6 закладів П(ПТ)О області, висвітлили інновації, притаманні сучасним закладам ресторанного господарства та можливість і досвід їх застосування в закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Представлені сучасні технології, серед яких: «Приготування кремів в кондитерському виробництві: Ганаш та крем - чіз» (Катана С.В., Регіональний центр професійної освіти ім. О.С. Єгорова), «Використання рисового паперу для оздоблення кондитерських виробів» (Орделян Т.В., ПТУ № 30 с. Торговиця), «Виробничі інновації в оздобленні кондитерських виробів» (Чорна І.С., ПТУ № 38 смт Голованівськ), «Фудпейринг в приготуванні десертів» (Чупрун Н.Ф., ДНЗ «Благовіщенський професійний ліцей»), «Інноваційні технології приготування страв із тіста з заміною в рецептурах пшеничного борошна на  безглютенове «GlutenFree» (Чернова С.В., ПТУ № 5 м. Світловодськ), «Молекулярні напої і коктейлі – фантастика чи дійсність…» (Коржавіна О.В., ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі»).

Проведений захід засвідчив творчість педагогічних працівників та їх готовність до впровадження виробничих інновацій в навчально-виробничий процес підготовки кваліфікованих робітників для означеної галузі.

1

2

3

4

5

6

7

8