Сучасні форми роботи в бібліотеці ЗП(ПТ)О: бібліоквеcт

1

Бібліотека сьогодні – це інформаційний, консультативний, ресурсний центр, платформа для навчання, місце для спілкування, місце, де допоможуть кожному. Зацікавити аудиторію бібліотеки можна новими молодіжними формами роботи, одна з них – бібліоквест.

Саме цьому питанню був присвячений семінар бібліотечних працівників, проведений 25 листопада 2020 року. Семінар організований Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області та проведений на платформі GoogleMeet. Питання заходу були розкриті на основі досвіду роботи Піщанобрідського професійного аграрного ліцею – заступника директора з виховної роботи Ясінської О. В. та бібліотекаря Осипенко С. В.

У ході роботи була розглянута технологія створення веб-квестів на платформі GoogleSites. Оформлення завдань відбувалось із застосуванням платформи LearningApps.org., яка дає величезний вибір форм і способів створення завдань та дозволяє включати автоматичне посилання на проходження наступного етапу.

Окрім того, бібліотечні працівники взяли участь у бібліоквесті «У пошуках ключів літератури».

Таким чином, учасники не лише опрацювали тематику заходу, а й удосконалили знання щодо використання сервісів дистанційного навчання.

1

 2

3

4