Впровадження прийому Fishbone в практику роботи бібліотеки ЗП(ПТ)О

2

Відомо, що документний фонд є основою функціонування бібліотеки як соціального інституту й головним джерелом задоволення читацьких потреб. Він є упорядкованою сукупністю документів різних видів на різних носіях відповідно до функцій і завдань бібліотеки. Перехід бібліотечного фонду на універсальну десяткову класифікацію – один із основних напрямків документального супроводу бібліотеки, тож 19 листопада 2020 року бібліотечні працівники закладів П(ПТ)О Кіровоградщини дистанційно працювали над цим питанням. Школа дистанційного навчання була організована Навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області на платформі «Zoom».

Досвідом роботи з означеного питання поділилися бібліотечні працівники ДНЗ «Олександрійський професійний ліцей» Молотюженко Вікторія та Чабан Ольга. Ознайомивши учасників з прийомом Fishbone та взявши його за основу, бібліотекарі ліцею показали можливість його впровадження при переході бібліотечного фонду з бібліотечно-бібліографічної класифікації (ББК) на універсальну десяткову класифікацію (УДК).  

Окрім того, бібліотекарі означеного закладу показали використання прийому Fishbone при проведені виховних бібліотечних заходів як його елемент чи як стратегією цілого уроку.

2

 5

7