Компетентнісний підхід до викладання предмета «Захист України»

1

23 жовтня 2020 року навчально-методичним кабінетом професійно-технічної освіти у Кіровоградській області спільно з професійно-технічним училищем № 36 смт Новгородка проведено онлайн-семінар викладачів предмета «Захист України» з проблеми «Компетентнісний підхід до викладання предмета «Захист України». 

Захід розпочався з інформаційного повідомлення щодо особливостей викладання предмета «Захист України» у 2020-2021 н. р.

 

Під час заходу учасникам було презентовано досвід роботи заступника голови обласної координаційної ради з національно-патріотичного виховання, директора ПТУ № 36 смт Новгородка та викладача предмета «Захист України» означеного закладу Вєтрова Олега Миколайовича.

У ході виступу Олег Миколайович ознайомив присутніх з шляхами реалізації Концепції національно-патріотичного виховання, реалізацією проєкту «Захисник Кіровоградщини» та актуальними питаннями проведення навчально-польових занять.

Другий блок питань семінару був присвячений розгляду практичного аспекту викладання предмета «Захист України», а також особливостям організації навчального процесу в умовах дистанційного навчання. Ці проблеми були висвітлені у виступах викладачів предмета «Захист України» ДЗП(ПТ)О «Кропивницький професійний ліцей сфери послуг і торгівлі» Юрченка В. С. та Грінченко О. І., Гайворонського професійного аграрного ліцею Цуркана І. І. та Регіонального центру професійної освіти ім. О. С. Єгорова Шолудька П. М. 

На завершення семінару учасники мали змогу обмінятися враженнями з приводу побаченого та отримати роз’яснення щодо шляхів вирішення проблем з організації заходів військово-патріотичного напрямку.

 

 

1

2

3

4